Klassifisering av leverandører

Etter hvert som et selskap vokser, vil det se etter flere leverandører.Hva er klassifiseringen av leverandører?

1.Strategiske leverandører
Strategiske leverandører er de leverandørene som er strategisk viktige for selskapet.De kan generelt være den eneste leverandøren, eller det kan være alternative leverandører, men substitusjonskostnadene er høye, risikoen er høy og syklusen er lang.
Strategiske leverandører spiller en viktig rolle i overlevelsen og utviklingen av et selskap.Hvis bedriften har egnede leverandører for denne typen samarbeid, vil den oppnå en vinn-vinn-situasjon, og det kan bli dobbelttap dersom de skilles.Slike leverandører bør ha et langsiktig syn og dyrke langsiktige relasjoner.
Så langt,Hisight optiskhar vært en strategisk leverandør til mange selskaper, og sikret bestillinger på millioner av briller hvert år, og oppnådd en vinn-vinn-situasjon.

2.Foretrukne leverandører
Foretrukne leverandører de fungerer godt, men de kan erstattes.Bedrifter er villige til å gjøre forretninger med dem først på grunn av deres generelle gode ytelse – som pris, kvalitet, teknologi, service osv.
Strategisk leverandørstatus er medfødt.De har uerstattelige teknologier, produkter og prosesser.Men statusen som en foretrukket leverandør får de selv, de må utmerke seg i pris, kvalitet, levering, service osv.

3. Inspisere leverandører
Inspiser leverandører refererer vanligvis til å levere sine produkter og tjenester til selskapet for første gang, og selskapet må observere ytelsen i en periode.
Det er også en situasjon hvor det opprinnelig var en foretrukket leverandør, men under visse omstendigheter gjorde de noen feil og gjorde noe som var skadelig for selskapets interesser.Men av hengivenhet vil selskapet også observere i en periode og ta en beslutning basert på dens påfølgende ytelse.Etter inspeksjonen, enten oppgradere til en prioritert leverandør, eller nedgradere til en eliminert leverandør.
For slike leverandører må vi være mer oppmerksomme.

4. Negative foreldede leverandører
Negative foreldede leverandører vil ikke få ny virksomhet, men selskaper vil ikke frivillig fjerne eksisterende virksomhet.Slike leverandører må behandles rasjonelt, og hvis ytelsen er i orden, ikke forstyrre balansen mellom dem.Det er viktig å opprettholde et relativt godt forhold.

5.Aggressivt foreldede leverandører
Ikke bare får aggressivt foreldede leverandører ingen ny virksomhet, men eksisterende virksomhet må fjernes.Dette er det mest ekstreme tilfellet i leverandørstyring.Leverandører kan ondsinnet øke prisene eller forsinke levering, så du må finne et godt hjem for deg selv for å unngå relativt store tap.

Å ha en vinn-vinn-tilnærming bidrar til å bygge profesjonelle, åpne og tillitsfulle relasjoner.


Innleggstid: 21. april 2022