Essilor Luxottica ma Grand Vision ua malilie e faʻatau atu a latou faleoloa Dutch ma Belgian i le ORIGBENE Group o MPG Austria.

Tesema 29, 2021

Charenton-le-Pon i Farani ma Schiphol Malaevaalele i Netherlands-Essilor Luxottica o Grand Vision ma Optic Retail International Group BENE, o se sui o le MPG Austria (ORIG / MPG), na faasilasilaina i le faaiuga o le vaiaso talu ai na ia sainia se ORIG / MPG konekarate.Maua 142 EyeWish faleoloa i Netherlands ma 35 Grand Optical faleoloa i Peleseuma.O loʻo mulimulitaʻia le tautinoga na faia e le Komisi Europa ia Mati 23, 2021 o se vaega o le mauaina e Essilor Luxottica o le Grand Vision.

Na maua e Essilor Luxottica Optica pe tusa ma le 77% o le Grand Vision mai le HAL Optical Investments, o se lala atoa o le HAL Holding, ia Iulai, e tusa ai ma le lipoti a le VMAIL.O le tau o fefaʻatauaiga e tusa ma le $ 8.7 piliona.

GrandVision o le kamupani matua a ForEyes, o se vaega faʻatau oloa i le Iunaite Setete.

O le maliliega i le vaiaso talu ai i le va o EssilorLuxottica, GrandVision ma ORIG / MPG faʻavaeina se maliega suiga e lagolago ai le faʻaauauina o pisinisi o le lautele na faʻatau atu pe a uma le fefaʻatauaiga.

E tusa ai ma le faʻasalalauga faʻasalalau, o le faʻamaeʻaina o fefaʻatauaiga i le va o EssilorLuxottica, GrandVision ma ORIG / MPG e manaʻomia ai le faʻatagaga a le Komisi Europa e avea o se vaega o le faiga faʻavae.Ua fa'amoemoe e tapunia le fefa'ataua'iga i le kuata muamua o le tausaga fou.

O faufautua ia Essilor Luxottica ma Grand Vision i le fefaʻatauaiga o Mediobanca-Banca di Credito Finanziario, Lazard o se faufautua tau tupe, Sullivan & Cromwell ma Stebbe o faufautua faaletulafono mo faʻatasi ma le mauaina, Bonelli Erede o se faufautua faʻatauvaʻa, ma IG & H ma Deloitte Finance ua tipi.O le a ou avatu ia te oe se faufautua.

E le gata i lea, na faʻaauau pea ona lagolagoina e De Brauw Blackstone Westbroek le Grand Vision o se loia faufautua.

O le ORIG / MPG Faufautua sa mk05 e fai ma Faufautua Tau Tupe ma M&A, Loyens & Loeff e avea ma Faufautua Fautua M&A, ma le MPG e avea ma Faufautua Fa'atatau ma Pisinisi.

Charenton-le-Pon, Farani ma Schiphol Malae Vaalele, Netherlands-Essilor Luxottica ma GrandVision na faasilasilaina i lenei vaiaso le taunuuga o le taimi mulimuli-faamaonia mo sea GrandVision, lea na faaiuina Tesema 20th.I le vaitaimi ina ua mae'a le fa'atagaga, e 268,744 sea GrandVision o le a fa'atauva'a i lalo o le ofo, e tusa ma le 0.11% o le tupe fa'aalu a le GrandVision.Mafaufau i le 99.73% o le laumua ua uma ona umia e EssilorLuxottica, o le kamupani mauaina o loʻo umia le aofaʻi o 254,031,577 sea o GrandVision, lea e tutusa ma le 99.84% o le tupe faavae na tuʻuina atu e GrandVision.

E tusa ai ma le faʻasalalauga, o loʻo faʻatusalia pe tusa ma le 99.89% o sea faʻaalu a GrandVision.

EssilorLux Otica na tapunia le 76.72% o le siteki i Grand Vision, o se lala atoa o le HAL Holding, ia Iulai, ma VMAIL lipotia.O le tau o fefaʻatauaiga e tusa ma le $ 8.7 piliona.

E tusa ai ma le faʻasalalauga, o tagata e umia sea GrandVision e talia le ofo o le a maua le tau o ofo o faʻasoa taʻitasi ua uma ona faʻamaonia lelei (poʻo le teuina o mea leaga pe afai ua lafoaia e le kamupani o loʻo tuʻuina atu ia mea e le mafai ai), ma tuutuuga ma tapulaʻa o le ofo.O le a tuʻuina atu i lalo.

O le a fa'amalieina le ofo ma o le tau o le ofo o le a totogi ia Tesema 23, 2021 mo sea ta'itasi e teu fa'amaonia (po'o se tupe fa'aletonu pe a lafoa'ia e le na amataina le fa'aletonu).(O le faagasologa o le faamaapeina o oloa na ofoina atu na faia ia Tesema. 8, o le "tau ofo" faamoemoeina e € 28.42 i le sea).

E le gata i lea, e pei ona faʻasalalau ia Tesema 13, o le lisi ma fefaʻatauaʻiga o sea GrandVision i Euronext Amsterdam o le a tapunia ma Essilor Luxottica o le a sili atu nai lo le 95% o sea.I le feutagai ai ma le Euronext, na tonu ai o le a faia le delisting ia Ianuari 10, 2022, o lea o le faʻasalalauga o lenei vaiaso e Essilor Luxottica o le aso mulimuli lea o le lisi o sea ia Ianuari 7, 2022.

Talu ai ona ua mauaina e le Tauofoga le sili atu nai lo le 95% o sea, ua fa'amoemoe le tagata o lo'o ofoina atu e amata, i se taimi vave e mafai ai, le fa'atauga o fa'amatalaga o le ofo.


Taimi meli: Tes-29-2021