O le Safilo Group–Bottoming Out

E tutusa ma le aulelei ma teuteuga vaega, o tioata e iai foi le aoga o le "laa i totonu" mo tagata faʻatau muamua e ulufale atu i le lalolagi o oloa taugata, aʻo teuteuga matagofie ma teuteuga faʻapitoa, e le faigofie ona iloa, e nofo i le afa o foliga o le tagata.Matatioata ma se vaega o loʻo i ai foʻi le maualuga o le faʻalauiloaina ma le faʻatulagaina o galuega, ma e maualalo le tau nai lo ato ma seevae, o lea e talafeagai ai mo tagata faʻatau oloa muamua e manatu i le tamaoaiga o se "tupe lautele".O lena tala, tioata o la latou filifiliga sili atu ona taugofie.

E tusa ai ma le Statista, o se faʻasalalauga faʻamatalaga pisinisi faʻavaomalo, o le lalolagi atoamata matamaketi, e aofia ai faʻavaa, tioata faʻafesoʻotaʻi,mata tioatama isi oloa mata, e tusa ma le $154.22 piliona lona tau i le 2022 ma ua faamoemoe e oo atu i le $197.2 piliona i le 2027.

 

Tulaga o iai nei

O le Safilo Group, lona lua lona tele i le lalolagigaosi matamai Italia, o le a vaʻaia le toe faʻaleleia atoatoa i le 2021 pe a maeʻa ona oʻo i le alu ese atu o faʻataʻitaʻiga sili ona galulue faʻatasi, faʻafitauli faʻamaʻi ma le osofaʻiga malosi a le alamanuia o loʻo faʻatusalia e Kering Eyewear.

Kamupani 1-内页

E tusa ai ma le lipoti tau tupe a le kamupani 2021.I le 12 masina na fa'ai'u ia Tesema 31st, o fa'atauga a le vaega na o'o atu i le EUR 969.6 miliona, o se si'itaga o le 26.3% i tupe faifaipea mai le EUR 780.3 miliona i le 2020 ma le si'itia o le 7.5% i luga o le 2019. Fa'aopoopo tupe mama e le aofia ai tau e le toe fa'aauau e € 27.4 miliona. i le 2021, faʻatusatusa i le fetuutuunai faʻaletonu o le € 50.1 miliona i le 2020 ma le gau o le € 6.5 miliona i le 2019. E ui lava o le tupe mama i le 2021 e leʻi mafai ona toe totogi mo tupe gau o le lua tausaga talu ai, o le taua tele. O le faʻaleleia atili o le faʻatinoga o loʻo faʻaalia ai ua maua e le Safilo Group se auala e toe faʻaleleia ai pe a uma ona feagai ma faigata.

Faatasi ai ma i latou, o le suiga faifaipea o pisinisi ma le faateleina o le galulue faatasi o laisene fou o mafuaaga taua ia e mafai ai e le Safilo Group ona alu ese mai le faigata ma amatalia se toe faafouga.

 

Tauvaga Muamua

I le seneturi lona luasefulu, o faʻapotopotoga tetele faʻapitoa e pei o LVMH ma Kering na faʻaaogaina le tuʻuina atu o pisinisi mata i tagata faʻapitoa faʻapitoa e pei o Luxottica ma Safilo.I le avea ai o Safilo ma kamupani mata tioata lona lua i le lalolagi, na avea muamua ma sui o le sili atu ma le afa o le pisinisi mata matagofie.Ae talu mai le 2014, ua vave ona tafiesea le teritori a le Safilo Group e ana tupulaga.

I le 2014, na fausia ai e le Pule Sili o Safilo Group Roberto Vedovotto le Kering Eyewear, o se vaega o tioata mo le pule fou o Kering Group.I le lua tausaga mulimuli ane, na toe ave ai e le Kering Group le pisinisi laisene tioata o le Gucci lea sa galulue faatasi ma le Safilo Group mo le 20 tausaga ma tuuina atu i le Kering Eyewear.Ona o le faamutaina o le konekarate a le ofisa i le lua tausaga muamua atu, e lei faatuai ai e le Kering Group le totogi o le Safilo Group e 90 miliona euros i vaega e tolu, ma na faamuta aloaia ai loa le faiga faapaaga a itu e lua i le aso 31 o Tesema, 2016.

Ua taofia e le Safilo Group le galulue faatasi ma le pisinisi o mata mata o Gucci.O le taotoga na tatalaina ai le avanoa mo le sauai taugata e toe ave i tua lepisinisi fai matamai tagata gaosi tomai faapitoa.Mulimuli ane, na leiloa e le Safilo Group le aia tatau e gaosia ai tioata mo ituaiga taugata e pei o Celine ma Amarni.

I le 2017, o le LVMH vaega na faʻapipiʻiina ma umia se 51% sea i le Italia mata fai mata Marcolin.I le faaiuga o le 2019, o le vaega LVMH na faʻasalalau faʻasolosolo e faapea o le laisene laiseneina i le va o ona ituaiga Dior, Givenchy, Fendi, ma isi ma le vaega Safilo o le a muta ma o le a le toe faʻafouina.I lena taimi, ua uma ona taʻua e Safilo o le leiloa o aia tatau a le LVMH group brands o le a mafua ai le faʻaititia o le faʻatauga faʻaletausaga a le vaega i le atoa 200 miliona euros.

 

Fa'afouga

I le iloaina o le faʻalavelave, na faʻasalalau vave ai e le Safilo Group se fuafuaga faʻapisinisi fou mo le 2020-2024: faʻapaleni le aofaʻi o faʻailoga laiseneina ma pisinisi tumaoti i le 50% taʻitasi;fetuunai le fa'atauga o pisinisi matatioata i le 55%, ae o le 45% o lo'o totoe.% o le a tu'uina atu i le pisinisi matatioata matatioata, ma o le a fa'atinoina e le kulupu suiga fa'atekinolosi i se taimi vave e mafai ai.Fai mai le Pule Sili o le Vaega Angelo Trocchia: "Ua tele naua le malosi i luga o mata tioata i aso ua mavae ma e tatau ona faasolosolo malie atu i matatioata mata i le lumanaʻi, ma i le taimi lava e tasi o le a taulaʻi atu i le atinaʻeina o a tatou pisinisi i maketi o loʻo tulaʻi mai, lea e faʻamoemoe e faʻatau mo faʻatauga i Asia i le 2024. 20% o le aofaʻi, pisinisi i luga ole laiga e faʻamoemoe e faʻatatau mo le 15%, ma o le a tuuto atu foi le kamupani i suiga numera."

Ua taofia e le Safilo Group le galulue faatasi ma le pisinisi o mata mata o Gucci.O le taotoga na tatalaina ai le avanoa mo le kamupani tele taugata e toe ave le pisinisi mata mata mai tagata gaosi oloa faapitoa.Mulimuli ane, na leiloa e le Safilo Group le aia tatau e gaosia ai tioata mo ituaiga taugata e pei o Celine ma Amarni.

I le 2017, o le LVMH vaega na faʻapipiʻiina ma umia se 51% sea i le Italia mata fai mata Marcolin.I le faaiuga o le 2019, o le vaega LVMH na faʻasalalau faʻasolosolo e faapea o le laisene laiseneina i le va o ona ituaiga Dior, Givenchy, Fendi, ma isi ma le vaega Safilo o le a muta ma o le a le toe faʻafouina.I lena taimi, ua uma ona taʻua e Safilo o le leiloa o aia tatau a le LVMH group brands o le a mafua ai le faʻaititia o le faʻatauga faʻaletausaga a le vaega i le atoa 200 miliona euros.

I le iloaina o le faʻalavelave, na vave faʻasalalau ai e le Safilo Group se fuafuaga faʻapisinisi fou mo le 2020-2024: faapaleniina le vaega oituaiga laiseneina ma igoa tumaotipisinisi i le 50% taitasi;fetuunai le fa'atauga o pisinisi matatioata i le 55%, ae o le 45% o lo'o totoe.% o le a tu'uina atu i le pisinisi matatioata matatioata, ma o le a fa'atino e le vaega suiga fa'atekinolosi lelei i se taimi vave e mafai ai.Fai mai le Pule Sili o le Vaega Angelo Trocchia: "Ua tele naua le malosi i luga o matatioata i aso ua mavae ma e tatau ona faasolosolo malie atu i matatioata mata i le lumanaʻi, ma i le taimi lava e tasi o le a taulaʻi atu i le atinaʻeina o a tatou pisinisi i maketi o loʻo tulaʻi mai, lea e faʻamoemoe e faʻatau mo le faʻatau atu i Asia i le 2024. 20% o le aofaʻi, pisinisi i luga ole laiga e faʻamoemoe e faʻatatau mo le 15%, ma o le a tuuto atu foi le kamupani i suiga numera."

O le fa'ama'i fou o le pale lea na amata i le 2020 na matua a'afia ai fuafuaga a Safilo i se tulaga tele, ae o le malosi o le maketi o pisinisi mata, a'o le vaega atoa o loʻo maua pea le tele o tupe faʻafaigaluega, ua faʻafeiloaʻi foi e Safilo ni paaga fou, e aofia ai Missoni, Levi's. , Isabel Marant, Ports and Under Armour.

O le Safilo Group i le taimi nei e lima faʻailoga tumaoti (Safilo, Polaroid, Carrera, Smith ma Oxyd) ma sili atu i le 30 laisene laisene.Fuafua, gaosia ma fa'atau atu fa'ava'a fa'atonu, mata tioata, matatioata ta'aloga, mata tioata fa'ase'e ma pulou, ma pulou uila, fa'atasi ai ma falegaosimea i Italia, Slovenia, Amerika ma Saina.

A maeʻa le sili atu i le 15 tausaga o faʻapitoa i le mamanuina, gaosiga ma le gaosiga,Hisight Opticalua avea ma kamupani sili ona taua ma paaga o le tele o le lalolagi lauiloa lauiloa po'o faleoloa filifili.E oo lava i taimi faigata o tulaga faʻamaʻi, o loʻo faʻaauau pea ona tatou tuputupu aʻe.


Taimi meli: Me-03-2022